dijous, 8 de març del 2018

DIA MUNDIAL DE LES DONES


Tens clar ja per què hem d’anar a la vaga feminista del 8-m?


Per primera vegada s’ha organitzat una vaga legal a nivell internacional. Es calcula que participaran al voltant de cent huitanta països. El seu objectiu fonamental és demostrar que les dones som imprescindibles perquè el món funcione. Sense nosaltres, sense el nostre treball quotidià (contínuament no-renumerat), res no s’hi sostè.

Reclamem la igualtat real d’oportunitats i els mateixos drets entre homes i dones. Per tant, esta vaga ens inclou a totes. No ho oblideu! Cal que acudim. Ens arrancarem els boços i devorarem els carrers amb el nostre crit. Crit que creuarà l’univers per dir que volem ser les reines protagonistes de la nostra pròpia vida; una existència que desitgem construir plena de possibilitats vitals.

Farem la vaga perquè SOM DONES per damunt de diferències, de races, de procedències, de classes, d’orientacions sexuals, d’identitats de gènere, etcètera i hi deixarem clar que estem fartes de tanta violència contra nosaltres.

SOM DONES que ens han amagat, ens han ignorat, ens han menyspreat, ens han oprimit (als llibres de text de l’ESO no arriba al 8% el nom de dones que hi indiquen com a referents de qualsevol àmbit), en la Història, en les Lletres, en la Ciència, en la Docència, en la Filosofia, en la Física, en la Matemàtica,en la Política, en l’Economia i un llarg etcètera.

En estos moments n’hi ha milions al món que viuen sense viure. Són víctimes de la violència masclista, domèstica, sexual, laboral…Cada dia perden l’alè perquè són maltractades, violades, explotades, ferides, sacsejades, assassinades perquè són dones.  Per això hem de visibilitzar les injustícies d’un sistema que ens condemna a tanta vulnerabilitat de drets i que, per desgràcia, poc contemplen les agendes polítiques.

Us espere el dijous 8 de març. Us vull vives i combatives. Dignes per a les generacions futures.


Maria Rosa Sabater I Soliva

(Text publicat en Som Gandia el 5/03/2018 amb el permís de l'autora. La il·lustració és de Salva Vila Peiró) .
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada