|
Carabassa de torrar i potimarró |
S'ha acabat el
temps de les cireres, de les maduixes, dels nispros, de les prunes, de les
bresquilles, dels melons d'alger i dels de tot l'any, del raïm roig de cardenali
i del blanc que en diem moscatell italià i rosetti. De les figues de la goteta
la mel. D'omplir-se les butxaques amb atzeroles i gínjols mentre anem escopim
els pinyols per tot arreu.
|
Raïm de moscatell italià. Avellanes. Poma |
Ara comença el temps
dels caquis i les magranes. Dels codonys i del codonyat. De les avellanes, de
les ametlles i les nous. De les pomes, de les peres i els perellons. De les
carabasses. Dels moniatos. De les nesples. De les castanyes: crues, torrades o guisades. De les
mandarines i les taronges. Ai, les taronges! Sense taronges, quin hivern més fotut
passaria. Taronges, beneïdes i benvolgudes: menjades a gallons, o tallades en rodanxes. Espremudes
en suc. O fetes amb melmelades. De qualsevol manera estan boníssimes. I de tant
en tant una llima acabada de collir de la llimera del patí per adobar qualsevol
menja o fer-se un suc cada matí en dejú.
|
Atzeroles |
|
Magranes | | | | |
|
Llimes |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada