diumenge, 22 de setembre de 2019

LA TARDOR TOCA A LA PORTA


Carabassa de torrar i potimarró

S'ha acabat el temps de les cireres, de les maduixes, dels nispros, de les prunes, de les bresquilles, dels melons d'alger i dels de tot l'any, del raïm roig de cardenali i del blanc que en diem moscatell italià i rosetti. De les figues de la goteta la mel. D'omplir-se les butxaques amb atzeroles i gínjols mentre anem escopim els pinyols per tot arreu. 

Raïm de moscatell italià. Avellanes. Poma
Ara comença el temps dels caquis i les magranes. Dels codonys i del codonyat. De les avellanes, de les ametlles i les nous. De les pomes, de les peres i els perellons. De les carabasses. Dels moniatos. De les nesples. De les castanyes: crues, torrades o guisades. De les mandarines i les taronges. Ai, les taronges! Sense taronges, quin hivern més fotut passaria. Taronges, beneïdes i benvolgudes: menjades a gallons, o tallades en rodanxes. Espremudes en suc. O fetes amb melmelades. De qualsevol manera estan boníssimes. I de tant en tant una llima acabada de collir de la llimera del patí per adobar qualsevol menja o fer-se un suc cada matí en dejú.  
   
Atzeroles
 
Magranes    
Llimes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada