divendres, 28 de desembre del 2018

CONÈIXER I RECONÈIXER ELS NOMS DE LES MEUES DONES

Falten pocs dies per a acabar l'any i sembla que el món de l'edició, escriptors i editorials, s'hagen posat d'acord per a presentar els darrers títols apareguts en el mercat. Tot l'any es bon moment per comprar o regalar llibres, però sembla que de Nadal a Reis és un dels períodes de l'any en què s'esta més exposat per la propaganda i no volen perdre l'ocasió.  Molt a pesar meu algunes de les presentacions coincideixen en dia i hora en poblacions allunyades. Impossible estar en dos llocs alhora, no tinc el do de la ubiqüitat, això voldria jo. De vegades m'arriben notificacions de presentacions que en queden una miqueta allunyades, posem per exemple València, hui en dia, anar a la capital no queda lluny, però per combinar l'anada em cal sortejar un munt d'entrebancs que qui viu prop, probablement, no acaba d'entendre perquè no es mou del lloc on viu. Enguany, he anat a algunes presentacions, tot i que menys de les que haguera volgut, però és el que hi ha, de vegades et fas uns plans i te n'ixen uns altres. Viure en pobles menuts, allunyats dels grans centres, té això que si vols ambient has d'anar.


Així i tot, els darrers dies, vaig procurar no perdre'm, el que amb tota probabilitat, seria una de les darreres presentacions de l'any a la que podria assistir. En la llibreria Ambra de Gandia s'havien comboiat, Rosa Roig, Manola Roig, Vicenta Llorca, Puri Naya i Manolo Gil de Vincle editorial. El tema en qüestió Contem històries de dones d'ací, un llibre que naix amb voluntat de continuïtat, que vol donar visibilitat a un grapat de noms de dones valencianes, properes a nosaltres, que han destacat i destaquen en moltes vessants, és a dir que algunes ens les podem haver topat per carrer i no les hem reconegut, perquè les desconeixem. Ja està bé que ens passe això en dones i no en homes. 

I ara, toca llegir aquest llibre, que com podeu veure té una portada ben cridanera, però això és tan sols el que es veu,  dins encara ens esperen un grapat de sorpreses!.

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada