divendres, 22 de maig del 2015

EL JARDÍ DEL FONDO, UN JARDÍ PER GAUDIR

 
Enguany malauradament no hem pogut gaudir de la floració dels rosers i del seu exquisit perfum per culpa de la sufocant calorada de la setmana passada, només tinc aquesta fotografia per admirar la seua bellesa. 

Hui, dia 22 de maig, es celebra el Dia Internacional de la Diversitat Biològica o el Dia Mundial de la Biodiversitat. En el Ràfol, des de fa uns quants anys, aquest dia, Ximo i Julio, veïns del poble, obrin les portes del seu jardí particular, que rep el nom de Jardí del Fondo, per a mostrar-lo a tot aquell desitjós de fer una passejada per les seues sendes. Així que, des que ix el sol, ben matinet,

[...]
Els colors temperats, l'aura matinera,
el riu de la son, l'hora benèvola, el record segellat,
que calma la brisa, que canta la roca, que besa el turó,
que dorm a la fosca, que beu la serena,
[...]

fins que es pon, hi ha de temps per fer un volt, seure's o xerrar amb qui passe, o si més no, simplement mirar i admirar la natura. Només això.

Nit de bronze, espai superior, cel de contrició,
salut dels pobres, venjança dels vençuts, oblació,
instant de seda, vellut temporal, país interior,
contrada perfecta, capot hivernal, neu sobre les pestanyes,
celest és l'horitzó, el sol s'hi pon al mig.
[...]

Del poema: L'oració a la Vall de Salvador Jàfer. Els caçador salvatges.


Ja n'hi ha pocs bancals que es llauren. Tot són herbicides per matar la brossa. Em va agradar veure el dibuix dels solcs com camins sense fi.
 
Em sap greu no poder donar cap més referència sobre l'interior del jardí, ja que només aquest dia hi ha portes obertes, i no sempre coincideix en cap de setmana per poder anar-hi, cosa que tinc pensat fer hui, encara que només siga per contemplar des d'allí la posta del sol. Altrament, em quedarà un raig de llum per admirar la flora d'aquest xicotet paradís. 

Després de la pluja del dia anterior, un cel net i lluminós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada