diumenge, 1 de desembre del 2013

Homenatge a Estellés



M'alegra moltíssim comprovar com la proposta de celebrar amb una festa al nostre més gran poeta Vicent Andrés Estellés que va lleçar fa quatre anys Josep Lozano es consolida any rere any. Potser no tots poden fer-ho en les dates proposades en un primer moment, però em sembla que no resta importància al fet que cada vegada es vagen conscienciant més i més pobles, i que aquesta consciencia s'estenga com una taca d'oli – oli que quan s'escampa ho impregna tot i no se'n va mai. Per la part que em toca m'alegra veure com la iniciativa d'Otos en el primer any organitzat a corre-cuita, ha anat proliferant amb Salem, Beniatjar, i, aquest cap de setmana en Castelló de Rugat. Segurament en són més els pobles, però ara mateix no em venen al cap. Després estan altres iniciatives com la de l'AVL o la col·laboració que se'm proposa des de la Coalició Compromís per València. Diumenge no podré estar als Jardins dels Vivers però el meu cor hi estarà, i també el poema que he triat per la confecció del mural.





PER LES TERRES ALTES DE CASTELLÓ,
ON EL VAGABUND JUGAVA AMB ELS
RIUS QUE LI EIXIEN AL CAMÍ COM SI
FOSSEN ALEGRES GOSSOS SENSE AMO


7


A la flor honesta que hi ha
entre les pedres, a la vorera;
a la flor de la carretera
que no sap mai el temps que fa.

La flor humil i al sa i al pla
que no espera la primavera,
que únicament, tímida, espera
la brusca, trista i pobra mà.

A la flor disposta i discreta,
la que creix sense cap secret,
que ni tria brisa ni lloc...

La contempla tendre, el poeta,
i va i li dedica un sonet
en el lloc d'honor del seu bloc.

Vicent Andrés Estellés (2012). L'inventari clement de Gandia. Edició a cura de Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig. Edicions 96.

2 comentaris:

  1. Molt bona tria eixe poema, Mercè. Una abraçada. Enhorabona pel bloc.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Dolors, la veritat és que Estellés saps quan comença, però mai on acaba perquè té per a tot i per tots. Té tantissims poemes, tant bons i tan bonics que costa triar-ne un. Però de vegades obris un dels seus poemaris i et trobes el que busques.
    Una abaçada,

    ResponElimina