dissabte, 9 de març del 2013

No sé que em porta a tu

Em sembla que pocs ens lliurem de les càries, 
doncs Josep Lluis Roig ho sap molt bé.
 Foto modificada per mi sobre el títol de la portada del poemari.


He arribat o potser hem arribat, en aquesta passejada poètica, fins al poble d'Oliva amb l'Àngels Gregori, i no puc passar de llarg. M'he de detindre un poc més, o millor dit, un temps prolongat, això és el meu propòsit, en tant que sovint passen coses que em desvien. Perquè Oliva..., Oliva és... un poble ple de poetes. Jo només en conec uns pocs, però sé de bona tinta que n'hi molts, més dels que jo conec, és a dir que els habitants d'aquest poble per alguna estranya raó estant tocats de la poesia. Doncs, que té Oliva que no tinguen altres localitats, no ho sé, però allí la poesia és una ànima que deambula sense que els veïns ho sàpiguen, un caliu que cal covar per que no s'apague. 
 
Duia intenció de parlar de Josep Lluís Roig, però pense que és millor que vaja directament al tema en qüestió, o siga a la seua veu poètica no siga cosa que m'embranque en disquisicions que no venen al cas,


Tant de temps després
i tens les dents tan blanques
per a parlar del cel, del fred que fa.
Però sabem que hi ha d'altres mots per sota,
com un corrent subterrani
com una caries secreta sota l'esmalt perfecte.
Fa tan de temps però és un temps congelat,
innecessari.
Me n'aniré demà
i un espai entre tots dos quedarà glaçat:
no ha passat ni un segon
des que fa un any i mig
vam acabar bevent-nos la nit i les paraules.


Càries. Premi Ibn Jafadja. Ciutat d'Alzira 2007. Ed. Bromera.

4 comentaris:

  1. JL és un atrevit estupendíssim. Tens tota la raó: a Oliva hi ha quasi més poetes que persones. I qui vulga saber amb quin fervor s'hi viu la poesia, que vaja al Festival del Poefesta. Enguany, 22 de març, 20 h, Teatre Olympia: http://www.poefesta.com/

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Maria Josep per tindre't tan disposta a llegir els meus comentaris. Haurem de fer lloc en l'agenda per anar a la Poefesta i prendre consciència de com estan de tocats de la poesia en Oliva.

    ResponElimina
  3. El riu Bullent, més conegut a Oliva com la Sèquia del Vedat, és el riu més cabalós d'Europa en relació al seu recorregut.
    Potser Oliva és el poble més cabalós de poetes en relació al seu territori. Els perquès salven l'emoció del misteri.

    Fins el Poefesta: tres dies seguits de poesia!

    ResponElimina
  4. Hola Angela, d'això estic ben segura. Oliva és un cabal de poetes pel territori que abarca. A veure si ens trobem en la Poefesta.
    Una abraçada,
    Mercè

    ResponElimina