dijous, 16 de gener del 2020

DONES COMPOSITORES: Núria Andorrà (2)


Amb aquesta preciosa fotografia de l'amiga Consol Martínez Bella, a qui he demanat permís per a publicar, done pas a un nou apartat que porta per títol, Dones compositores. Amb  aquesta rosella, els pètals de la qual semblen dirigir tota una orquestra, aniré penjant algunes de les composicions que han escrit, tant dirigides per elles mateixes en el cas que puga ser, o per qualsevol dels intèrprets. 


NÚRIA ANDORRÀ,  percussionista i improvisadora.




Va obtenir el Títol superior de percussió a l’ESMUC i posteriorment va estudiar a la Staatliche Hochschule für Musik Karlsruhe, becada per l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Educación. Finalitzats aquests estudis, realitza el Màster en Música Contemporània a la mateixa universitat amb els professors I. Nakamura, J. Brener i Thomas Höffs.

Actualment realitza els seus estudis de doctorat sobre “la improvisació lliure en la música contemporània”.

Ha sigut artista resident a l’Ateneu Barcelonès i a l’Antic teatre i a la fundació Phonos. Actualment és la directora artística d’Improject, ensemble resident a l’ESMUC.

Ha improvisat amb: Agustí Fernández, Le Quan Nihn, Ingar Zahr, Mats Gustafsson, Pablo Ledesma, Nate Wooley, Frances-Marie Uitti, Joe Morris, Ramon Prats, Tom Chant, Johannes Nästesjö, Nenad Markovic, Joachim Badenhorst, Yasmine Azaiez, Anne-liis Poll, Susana Santos.Ha treballat amb amb el compositor Carles Santos ”Piturrino fa de Music” i “Patetisme il·lustrat”. Amb Hèctor Parra a “Frec 3”. Amb Oliver Rappoport a “Leviatán”

Com a docent ha treballat coma a professora d’improvisació a l’ESMUC.També ha sigut professora de percussió clàssica i contemporània al Conservatori de la diputació de Tarragona i al Conservatori del Liceu.


per saber-ne més ací teniu una entrevista a cat.ràdio


2 comentaris:

  1. Ben interessant la teua iniciativa. I molt bonica la foto de Consol i la teua imatge poètica dels pètals de la rosella com si foren directors d'orquestra. Aniré escoltant els àudios, aquest i el de l'entrada anterior de Clara Wiek.
    Salut i una abraçada!

    ResponElimina
  2. Com sempre, moltes gràcies Maria Josep per visitar el blog. Per a mi també és interessant la meua pròpia iniciativa perquè em farà descobrir un grapat de dones que destaquen i han destacat en el món de la composició musical, però sabem poc d'elles.
    Una abraçada,

    ResponElimina