diumenge, 22 de maig de 2016

AMORÓS RUSSINYOL QUE AB TA ARMONIA

Hui, diumenge, 22 de maig, dia de celebrar moltes coses,  personalment m'incline per celebrar el Dia de la Biodiversitat i si no passa res visitar el Jardí del Fondo l'únic dia de l'any que obrin les seues portes. 
Amorós russinyol que ab ta armonia

Amorós russinyol que ab ta armonia
celebras, com augmentas, la alegria
a ta selva frondosa,
quant, ab los ecos de ta dolsa pena,
a ta veu amorosa,
amorosa respon la filomena;
la filomena, amada companyia,
que, en la verda campanya,
ton cant y tas finesas acompanya.
O, felís mil vegades
lo qui, al naíxer la aurora,
adora quan obliga lo que adora,
y la dolsa adorada que lo anima
son cant accepta y son amor estima!
Y, així, saltant los dos de rama en rama,
lo un ama y canta, y lo altre canta y ama.
O, infelís mil vegadas
lo qui en lloch de cantar suspira y plora
la ben sentida y no escoltada pena,
trist russinyol de ingrata filomena!Text extret de: Poesia amorosa, Nise, Elisa dins La poesia de Francesc Fontanella,I.
Edició critica a cura de Maria-Mercè Miró. Curial Edicions Catalanes, S.A., Barcelona, 1995Ací teniu una xicoteta mostra de les flors d'enguany que es poder admirar ja què la primavera incerta de cada anys és tot un misteri i la natura va en consonància.    

2 comentaris:

 1. Algun any coneixeré aquest Jardí del Fondo tan pregonat per tu, i segur que amb tan bon criteri. De moment, gràcies per recordar la feliç decisió de l'obertura cada any. Espere que n'hàgeu gaudit.

  Salut i besades.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Espere que així siga ja que aquest any no ha pogut ser. Una llàstima però les coses venen com venen. La pena, valga la redundància és que aquest dia pot caure de sis maneres diferents. Enguany ha sigut diumenge, l'any passat divendres, vaig arribar pels pels a punt de fer-se fosc. L'any que ve serà dilluns, dia feiner. Ja em diràs tu com t'ho arregles. Si pots demanar acabar unes hores abans de la feina.
   Mentrestant d'una part del jardí només s'hi pot veure la porta, tancada. La resta es pot mig visitar perquè queda més a la vista, però les floracions de tot el que hi ha van acabant-se a poc a poc. Ja ho saps com són els jardins. El passeig molt bonic i escoltant els entremaliats rossinyols que no es deixen veure.
   Una abraçada

   Elimina