diumenge, 21 d’agost del 2016

I LA VALL DE MARXUQUERA S'ESTREMIA AL BES PRIMER...



 
A l'estiu tot el món viu diu el refranyer, i és que el bon temps i la calor(eta) se'ns encomana a tots i ens llancem al carrer a gaudir del bon oratge. I si fa pocs dies va ser un recital en la Torre de Piles, la setmana que ve, 25 d'agost, dijous, en Marxuquera-Gandia, des de Saforíssims i patrocinat per diferents entitats estan organitzat un recital poètic i musical ben gros, que, si podeu, no deveu perdre's, dedicat al pare Miret. Potser,  més d'un es preguntarà, qui és el pare Miret?



Doncs, ací teniu una breu nota bibliogràfica sobre Francesc M. Miret.




Francesc M. Miret va nàixer a Beniopa el 1901. Va morir a la Safor, assassinat per la FAI, el 1936. Ingressà de jovenet a l’orde dels Camils. Estudià a Vic, on exercí també de professor. Publicà poesies amb pseudònims diversos en algunes revistes literàries, com El vers valencià, i deixà inèdit un llibre que titulà Esclats primerencs.


El CEIC Alfons el Vell publicà el 1987 aquestes poesies amb el títol Esclats poètics, i, per celebrar el centenari del seu naixement, Francesc M. Miret, l'últim poeta romàntic (2001). En l’obra del pare Miret destaquen els poemes que dedicà a Beniopa, i en especial el Cant a Marxuquera, motiu pel qual els poetes saforencs li dediquen aquest recital, a Marxuquera, en el 80 aniversari de la seua mort. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada